Select Page

Esiintyjät

 

Helena Rängman

Illan juontaa ihastuttava Helena Rängman. Helena on TeaKin käynyt näyttelijä, ammattitutkintoja tehnyt laulaja ja intohimoinen irkkutanssin harrastaja. Irlantilainen vieraanvaraisuus, lämpö ja tapa toivottaa jokainen tervetulleeksi välittyy kotikatsomoon saakka, kun illan tarinat ja esitykset pääsevät valloilleen Helenan johdattelemana.

helenarangman.fi

Salla Rimmi & Niilo Sirola

Salla ja Niilo duetoivat irlantilaisissa ja kelttiläisissä tunnelmissa. He molemmat ovat kelttihenkistä folk-rokkia soittavan Greenrose Faire -yhtyeen jäseniä. Salla on monipuolinen laulaja ja laulunopettaja. Niilo puolestaan on multi-instrumentalisti ja vakiokasvo Tampereen seudun irkkujameissa.

Salla Rimmi: laulu
Niilo Sirola: irlantilainen busuki ja kitara

greenrosefaire.com

Frank Boyle

Frank on irlantilainen ammattinäyttelijä, joka on työskennellyt freelance näyttelijänä Dublinisssa useita vuosia. Frankilla on kokemusta teatterista, tv:stä ja elokuvista. Suomessa hän on toiminut vuosia muun muassa ääninäyttelijänä YLE:lle sekä kansainvälisille elokuva- ja tv-yhtiöille. Frankin tarinankerronta on vertaansa vailla! Illan aikana kuulemme häneltä muutaman mukaansa tempaavan tarinan.

Trio Salamankka

Trio Salamankan jäsenten tie irlantilaisen musiikin pariin on kulkenut jamisoittojen kautta. Kaikille heille musisointi on yksi tärkeä olemisen ja sosiaalisen kanssakäymisen muoto. Alunperin trio kutsuttiin Kangasala Irish Festival 2021 -tapahtumaan soittamaan Eala and friends -konserttiin. Nyt pöydän ympärille on kuitenkin kokoonnuttu kotikaupungissa Helsingissä. Musisointihetkeen on kutsuttu mukaan jo 70- ja 80-luvun Helsingissä irlantilaisen musiikin parissa vaikuttaneita Viskihiisi-yhtyeen jäseniä, Jyrki Heiskanen ja Erkki Vinkki. Yhteissoitossa kolme ikäpolvea kohtaavat irlantilaisen perinnemusiikin parissa. Luvassa on sävelmistöä ja muistoja vuosien varrelta!
 
Trio Salamankka:
Samuli Karjalainen: kielisoittimet, bodhrán, puhaltimet, laulu
Heikki Kylkisalo: irlantilaiset pillit
Kirsi Vinkki: viulu ja alttoviulu
 
Jamipöydän ympärillä myös:
Jyrki Heiskanen: tinapillit
Erkki Vinkki: viulu
 
Trio Salamankka

Eala

Eala on nelihenkinen yhtye, joka on ilahduttanut festivaaliyleisöä lämminhenkisillä, tunteikkailla ja mukaansa tempaavilla esityksillään aiempina festivaalivuosina. Ealan ohjelmisto koostuu irlantilaisesta ja amerikkalaisesta kansanmusiikista sekä omista sävellyksistä. Ealan konserteissa on totuttu näkemään vierailevia ystäviä, kun konserteissa on ollut mukana eturivin kansanmuusikoita ja tanssijoita suoraan Irlannista. Nyt pääsemme palaamaan vuoden 2018 ja 2019 festivaalien tunnelmiin Ealan ja ystävien parissa aiemmilta vuosilta koostettujen videoiden myötä.

Antti Havia: viulu, busuki, banjo, kitara, laulu
Jyrki Koivisto: kitara, busuki, mandoliini, laulu
Maija Koskenalusta: huilu, tinapilli, laulu
Noora Karjalainen: bodhrán, tinapilli, laulu

Eala

mega_TRAD

Illan päättää energinen trio mega_TRAD, joka tuo terveiset suoraan Irlannin Limerickistä. Kolmihenkisen yhtyeen jäseniä ovat irlantilaisen musiikin ja tanssin parissa kasvaneet veljekset Cillian ja Sean O’Dalagh sekä West Claren paikallinen mandoliininsoittajalegenda Denis McAuliffe. Tämä taidolla ja tunteella soittava ja improvisaatiosta ammentava kokoonpano ei jätä ketään kylmäksi!

Sean O’Dalaigh: viulu
Cillian O’Dalaigh: kitara
Denis McAuliffe: mandoliini

megatradmusic.com