Työpajat

Lauantaina 28.4.

Irlantilaiseen musiikkiin ja festivaaleihin kuuluu olennaisena osana toisiltamme oppiminen. Myös Kangasalla on mahdollisuus sukeltaa syvemmälle irlantilaiseen musiikkiin ja tanssiin ottamalla osaa esiintyjiemme pitämiin työpajoihin. Kaikki työpajat kestävät tunnin. Jokaisen työpajan hinta on 15€, paitsi Irish Music Society of Tampere ry:n jäsenille 12€.

Ilmoittautuminen: laita viestiä Irish Music Society of Tampere ry:n sähköpostiin irishtampere@gmail.com. Kerro nimesi ja mille kurssille haluat osallistua. Saat lisäohjeita kurssille osallistumisesta ja maksusta sähköpostilla. Työpajat järjestetään jos osallistujia on vähintään 3. Tule paikalle ajoissa, näytä tulostettu tosite maksetusta kurssista ja nauti. Oma soitin mukaan muilla kursseilla paitsi Tinapillin alkeet -työpajaan, jossa soitinta voi lainata työpajan ajaksi.

Irlantilainen tanssi – alkeet

Opettajana Nelli Sinisalo

Klo 10.00 Pikkolan Urheilutalo
Jos irkkutanssi kiehtoo, lähde rohkeasti kokeilemaan! Työpaja on suunnattu irkkutanssista kiinnostuneille, joilla ei ole aikaisempaa kokomusta lajista. Nelli Sinisalo on innostava ja valovoimainen tanssija sekä opettaja, joka on harrastanut lajia 14 vuotta. Nelli on opiskellut irlantilaista tanssia 10 vuotta sitten myös Dublinissa, jonka jälkeen hän on kilpaillut kahdesti MM-kilpailuissa asti 8-henkisen tiimin kanssa. Nelli on opettanut irlantilaista tanssia Tampereella vuodesta 2010 lähtien ja tanssii tällä hetkellä tsekkiläisen inSpiral Dance Companyn alaisuudessa, jossa koulun pääopettajana toimii Tereza Bernardová (TCRG).

Viulu

Opettajana Antti Havia

Klo 10.00 Lepokoti
Irkkuviulutyöpajassa käydään läpi erilaisia melodiaan sopivia rytmisiä korukuvioita ja jousen käyttöä sekä opetellaan muutama tunnettu reel ja jig. Eala-yhtyeestäkin tuttu Antti on soittanut viulua pienestä pitäen ja irlantilaista musiikkia 15 vuotta esikuvanaan mm. legendaarinen viulisti Kevin Burke. Aikaisempaa kokemusta irkkumusiikin soitosta ei työpajassa tarvitse olla. Eritasoiset soittajat tervetuloa!

Tinapillin alkeet

Opettajana Maija Koskenalusta

Klo 10.00 Lepokoti
Tutustumista tinapilliin soittimena, alkeistekniikoita ja muutaman helpon kappaleen opettelua. Työpaja soveltuu tinapillistä kiinostuneille henkilöille, jotka haluavat rennon ja mukavan ensikosketuksen soittimeen. Omaa soitinta ei tarvitse mukaan tunnille, mutta jos sellainen löytyy, ota se toki mukaan!

Irlantilainen huilu

Opettajana Kirsten Allstaff

Klo 10.00 Lepokoti
Työpaja on suunnattu irlantilaista tai klassista huilua jo pidempään soittaneille, jotka haluavat tutustua huilun soittamiseen irlantilaisittain perinteisessä musiikissa. Työpajassa perehdytään opeteltavan kappaleen avulla eri tekniikoihin sekä korukuvioihin, jotka ovat ominaisia irlantilaiselle musiikille. Opettajana työpajassa on Kirsten Allstaff, joka on yksi Online Academy of Irish Music -yhteisön perustajista. Kirstenin instrumentti on irlantilainen puuhuilu, mutta hänellä on taustaa myös klassisesta huilusta. Lisätietoa Kirstenistä Esiintyjät-välilehdellä.

Tinapilli – jatkotaso

Opettajana Thomas Johnston

Klo 14.00 Lepokoti
Työpaja on suunnattu soittajille, joilla on jo jonkun verran kokemusta tinapillin soittamisesta. Tunnilla käydään läpi tinapillin soiton tyylipiirteitä ja opetellaan mm. yleisimpiä korukuvioita. Tunnilla opetellaan korvakuulolta opettajan johdolla ohjelmistoa, jota voi soittaa tulevaisuudessa vaikkapa jameissa. Loistava tilaisuus myös kysellä vinkkejä omaan tinapillin soittoon alan huippuasiantuntijalta. Lisätietoa Thomasista Esiintyjät-välilehdellä.

Irlantilainen tanssi – jatkotaso

Opettajana Caitlín Nic Gabhann

Klo 14.00 Kangasala-talo
Maailmalla arvostetun Caitlinin pitämä työpaja irlantilaisen tanssin harrastajille!
Caitlín on saanut jo varhain kulttuuriperintönä lahjan tanssiin ja musiikkiin. Set dancet ja sean nós ovat olleet aina läsnä. Modernimpi feis-tyyli on vienyt hänet aina Riverdancen riveihin. Kaikki nämä tyylit näkyvät hänen uniikissa tanssityylissään, jossa vahva rytmi ja dialogi musiikin kanssa ovat läsnä. Työpajaan voivat osallistua kaikki irkkutanssia jo jonkin verran harrastaneet koulusta riippumatta.

Kitara

Opettajana Jyrki Koivisto

Klo 14.00 Lepokoti
Työpajassa tutustutaan soittimen säestysrooliin irlantilaisessa trad-musiikissa, ja harjoitellaan perussointukuljetuksia sekä standardi- että DADGAD-vireellä. Lisäksi tutustutaan reel-, jig- ja hornpipe-säestysrytmeihin. Oma soitin ja capo mukaan. Aikaisempaa kokemusta irkkumusiikin soitosta ei tarvitse olla, työpaja sopii kitaran perussoinnut hallitsevalle soittajalle. Mahdollisuus myös kokeilla irlantilaisella bouzoukilla säestämistä. Ealasta tutun Jyrkin innostus irlantilaiseen musiikkiin syttyi jo 1980-luvulla, jonka jälkeen hän on soittanut useissa eri yhtyeissä ja esiintynyt mm. Helsingin ja Oulun irkkufestareilla. Jyrki käyttää tällä hetkellä hyvin irlantilaiseen ja kelttimusiikkiin sopivaa DADGAD-virettä, ja soittaa kitaran lisäksi irlantilaista bouzoukia ja mandoliinia. Tervetuloa!

Irlantilainen laulu

Opettajana Cillian Ó’Dálaigh

Klo 14.00 Lepokoti
Tule rennosti mukaan laulamaan irlantilaisia folklauluja. Laulut opetellaan korvakuulolta ja samalla tutustut irlantilaisen laulun maailmaan ja tyylipiirteisiin. Cillian on esiintynyt teini-iästä lähtien ja on omiaan johdattelemaan irlantilaisten laulujen maailmaan. Cillianin esittelyn löydät Esiintyjät-välilehdellä.