Ohjelma

Klo 10.00 & 11.00

The Quiet Tree - LOPPUUNMYYTY

Hiljainen puu -musiikkisatu

Torstaina aamulla esitetään kaksi musiikkisatua Kangasalan päiväkoti-ikäisille. Avoin lipunmyynti avautuu lipputilanteen mukaan viimeistään huhtikuussa. Esitykset esitetään Kangasala-talolla Björkqvist säätiön tukemana. Lapsia aktivoiva The Quiet Tree – Hiljainen puu -musiikkisadun on tehnyt irlantilainen Thomas Johnston ja sen esittää yhdessä Thomasin kanssa Noora Karjalainen ja Maija Koskenalusta.
Teosta on kiitelty sekä Irlannissa että marraskuisen Suomi-esiintymisen jälkeen. Suomenkielisessä versiossa tarinan kerronta tapahtuu suomeksi, mutta mukana on kohtia jossa lapsen on mahdollista oppia englanninkielisiä sanoja. Koko tarinaa kuljettaa eteenpäin irlantilainen musiikki ja lapset pääsevät sekä näkemään ja kuulemaan heille uusia soittimia. Konsertin visuaalisuuteen on myös paneuduttu ja Kangasala-talon sali muuttuu torstaina tunnelmalliseksi, salaiseksi soivaksi metsäksi mm. lavastuksen, valaistuksen ja tarinassa seikkailevien käsinukkien myötä. Katso lisää täältä.

Klo 18.00

Jigs and reels

Introduction to Irish music

Ensimmäistä kertaa Suomessa lavalle saadaan irlantilaisen musiikin mestarit ja opettajat Online Academy Of Irish Music -musiikkikoulusta; Kirsten Allstaff, Thomas Johnston ja Cillian Ó’Dálaigh. OAIM on maailmanlaajuinen opetuskanava, jolla irlannin taitavimmat muusikot opettavat alan harrastajia ja tavallisia kuulijoita irlantilaisen musiikin saloihin.

Nyt muutamat näistä opettajista ovat kohdattavissa ja kuunneltavissa Kangasala-talon konsertissa, jossa kuulijat tutustutetaan rennossa tunnelmassa irlantilaiseen musiikkin. Tutuksi tulevat mm. jigien ja reelien erot, milloin "Hop" tulee huudahtaa ja muita tunnusomaisia piirteitä irlantilaiselle musiikille. Tule mukaan, opi ja viihdy!

Lipun hinta: 8/12€


Klo 19.30

Jamit Pepper-ravintolassa

Jamit (’session’) ovat irlantilaisen musiikin perinne, jossa soittajat kokoontuvat yhteen musisoimaan rennossa ilmapiirissä.

Klo 19.00

Eala & friends (1. esitys)

Eala on pitkänlinjan irlantilaisen musiikin vaikuttaja ja musiikin ilon levittäjä. Kangasala-talolla aiempien vuosien konsertit ovat olleet loppuunmyytyjä ja konserteissa tunnelma on ollut käsin kosketeltavissa. Eala tuo jälleen tuulahduksen irlantilaista mystiikkaa ja välitöntä tunnelmaa lähelle kuulijaa. Irlannin pubeissa sekä kodeissa soivat melodiat ja laulut tuodaan kuultavaksi Kangasala-talolle, jotka johdattelevat kuulijan ajatusmatkalle vihreiden nummien, pauhaavien merien, tarinoiden ja kokemusten äärelle sekä kokemaan jotain ainutlaatuista.

Eala tuo mukanaan jälleen kattavan tarjonnan Irlannin arvostetuimpia muusikoita Kangasala-talon lavalle. Tällaista määrää taitavia muusikoita samalla kertaa lavalla on harvoin tarjolla! Mukana iltaa tekemässä ovat: Caitlín Nic Gabhann, Ciarán Ó Maonaigh, Kirsten Allstaff, Thomas Johnston ja Cillian Ó’Dálaigh Rentoa energiaa konserttiin tuo jälleen Kangasalan lukion mieskuoro Testostenorit, jonka vierailu Ealan konsertissa viime keväänä ihastutti yleisön täysin. Luvassa on siis tunteikas ilta. Ilon ja riemun sekä kaihon ja kosketuksen hetket jaetaan yhdessä konsertissa, joka ottaa kuulijan varmasti omakseen.

Eala toivottaa kuulijat lämpimästi tervetulleiksi irlantilaisella ajatuksella: "Tässä pubissa ei ole tuntemattomia. On vain ystäviä, joita et ole vielä tavannut!"

Lipun hinta 20/25€


Klo 21.30

Jamit Pepper-ravintolassa

Klo 10.00

Työpajat: Irlantilainen tanssi – alkeet, Tinapillin alkeet, Viulu, Irlantilainen huilu

Osallistumismaksu 12/15€


Klo 12.00

Caitlín Nic Gabhann and Ciarán Ó Maonaigh

Vaikuttava irlantilainen duo, jonka soittama musiikki ja tanssi pohjaavat vahvasti perinteisiin; ystäviltä ja vanhemmilta opittuihin kappaleisiin. Ciaranin viulun soittoa täydentää Caitlinin concertinan virtuoottiset sävelet sekä tanssiaskeleet, jotka elävöittävät kappaleita. Tämän kaksikon soitossa yhdistyy heidän keskinäinen kemia, molempien muusikoiden uskomaton soittotaito, musiikin ilo sekä intiimi tunnelma.

Lipun hinta 12/15€


Klo 14.00

Työpajat: Irlantilainen laulu, Irlantilainen tanssi – jatkotaso, Tinapilli – jatkotaso, Kitara

Osallistumismaksu 12/15€


Klo 15.30 - 17.30

Päiväjamit Kangasala-talolla


Klo 18.00

Eala & friends (2. esitys)

Lipun hinta 20/25€


Klo 20.00

Jamit Kangasala-talolla