Ohjelma

Torstai 25.4.

jigsandreels

Klo 18.00

Jigs to Jacobites - tarinat tanssien takaa

15/10/8€

Orfhlaith Ní Bhriain sekä Mick McCaben kiitelty, vuonna 2018 julkaistu kirja Jigs to Jacobites tarkastelee Irlannin historiaa 4 000 vuoden ajalta, neljänkymmenen perinteisen ryhmätanssin kautta. Ryhmätanssit muodostavat pienen, mutta ainutlaatuisen alalajin Irlantilaisessa musiikki- ja tanssikulttuurissa. Tanssittavat kappaleet ovat omaperäisiä rakenteeltaan, minkä vuoksi ne ovat haastavia soittaa ja tanssia. Moniin tansseihin liittyy myös lauluja ja runoja, mikä luo ainutlaatuisen yhteyden muusikon, tanssijan ja laulajan sekä menneen ja nykyisyyden välille.

Kirjan kirjoittajat ovat luoneet teoksensa pohjalta esityksen. Tämä ainutlaatuinen musiikin, tarinankerronnan sekä tanssin kokonaisuus on nyt mahdollista nähdä Kangasala-talolla tänä keväänä itse kirjan kirjoittajien esittämänä. Tervetuloa!

Perjantai 26.4.

-eala

Perjantai ja lauantai-iltojen konsertit

Klo 19.00 (Perjantai)

Eala and friends -kohtaamisia

25/20/12,50€

Nyt on konsertti kohdallaan nimittäin Ealasta tutut Maija Koskenalusta ja Noora Karjalainen yhdistävät taitonsa yhdessä OAIM:stä (Online Academy Of Irish Music) tuttujen muusikoiden kanssa ja tuovat kuultavaksi konserttikokonaisuuden, jossa yhdistyy sekä suomalaisia että irlantilaisia säveliä. Taitavat ja monipuoliset irlantilaiset muusikot tuovat mukanaan tuulahduksen aitoa irlantilaista välitöntä tunnelmaa ja ennen kaikkea niitä kauniita melodioita, jotka soljuvat suoraan sieluun. Lavalla nähdään muun muassa Kirsten Allstaff, Tola Custy, Thomas Johnston ja Cillian O’Dalaigh. Irlantilainen ja suomalainen musiikki sisältävät sitä jotain samaa kaihoisaa juurevuutta, joka puhuttelee ja koskettaa kuulijaa. Virtaava soitto ja mutkaton tunnelma tekevät konsertista ainutlaatuisen elämyksen. Tule osaksi lämmintä, yhteistä hetkeä, jossa kaksi musiikillista kulttuuria kohtaavat. Ja nähdään lavalla myös yleisön joka kerta hurmaava, ihastuttavat Kangasalan lukion mieskuorolaiset, Testostenorit. Tervetuloa!

Lauantai 27.4.

hiljainen-puu
 
eala1

Klo 11.00

Hiljainen puu ja soivan metsän otukset

8 € (yksi hinta)

Teoksen on ideoinut ja säveltänyt irlantilainen musiikkikasvatuksesta väitellyt FT Thomas Johnston. Viime kevään festivaaleilla teosta esitettiin Kangasala-talolla ja se ihastutti niin pieniä kuin isompiakin katsojia mukaansatempaavalla tarinallaan ja musiikillaan. Nyt lasten musiikkisatuteos tuodaan uudestaan nähtäväksi ja koettavaksi Kangasala-talolle. Yhdessä Thomasin, Noora Karjalaisen ja Maija Koskenalustan kanssa pääsette mukaan satumaiselle seikkailulle, jossa perheen pienimmät oppivat leikin ja laulujen kautta englanninkielisiä sanoja. Tarinaa kuljettaa eteenpäin irlantilainen musiikki ja lapset pääsevät sekä näkemään että kuulemaan heille uusia soittimia. Konsertin visuaalisuuteen on myös panostettu - Kangasala-talon sali muuttuukin hetken ajaksi tunnelmalliseksi, salaiseksi soivaksi metsäksi mm. lavastuksen, valaistuksen sekä tarinassa seikkailevien otusten myötä. Lämpimästi tervetuloa perheet ja lapsenmieliset katsojat!

Lauantai-iltapäivä Pirtillä

Klo 15.00 (ovet 14.30)

Irlantilainen kyläjuhla

10 € (aikuiset), 5 € (lapset)

Irlantilainen kyläjuhla sisällään ruokaa, juomaa, tanssia, musiikkia ja laulua - näin myös Kangasalla. Rennossa tapahtumassa vieraanamme olevat sekä paikalliset muusikot ja tanssijat viihdyttävät yleisöä vuorotellen, ja kahviosta on mahdollista ostaa irlantilaishenkistä purtavaa. Tarjolla on siis monipuolinen kattaus irlantilaiseen kulttuuriin! Tapahtuma on lapsiystävällinen.

Klo 18.00 (Lauantai)

Eala and friends -kohtaamisia

25/20/12,50€