Ohjelma

Torstai 25.4.

under-the-clock

Klo 18.00

Jigs to Jacobites - tarinat tanssien takaa

Kangasala-talo, 15/10/8€

Ensiesitys Suomessa! Jigs to Jacobites on konsertti, jossa irlantilainen musiikki, laulu ja tanssi yhdistyvät mukaansa tempaavaksi kokonaisuudeksi. Konsertti on luotu samannimisen kirjan pohjalta, johon kirjoittajat Orfhlaith Ní Bhriain ja Mick McCabe ovat koonneet perinteisiä irlantilaisia ryhmätansseja vuosien takaa. Set Dances on tanssilaji, jossa tanssijat pääsevät esittelemään rytmillisiä sekä koreografisia taitojaan. Jokainen tanssi on uniikki ja tanssien nimet kertovat Irlannin historiasta. Kuvien, musiikin, laulun ja tietenkin tanssin kautta pääsemme sukeltamaan entisaikaisista kelttiläisistä ajoista ja taruista nykypäivän seikkailuihin. Konsertissa Orfhlaith laulaa sekä soittaa pianoa ja concertinaa, Mick soittaa irlantilaista huilua sekä tinapilliä. Mukana lavalla ovat irlantilaisen tanssin maailmanmestari Ruairi McCabe sekä Kangasalan oma taituri Maija Koskenalusta pianossa. Tervetuloa!
Liput Kangasala-talolta 15/10/8 €, Lippu.fi 17,50/11,50/9,50 € + toimitusmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)

 

Klo 20.00–21.30

Under the Clock - irlantilainen elokuva

Viihdyttävästi tehty Under The Clock -elokuva kertoo mielenkiintoisia ja sukupolvien ylittäviä, joka puolelta Irlantia kerättyjä tarinoita, joista jokaista yhdistää se, että ne alkoivat yhdellä Irlannin ikonisimmista maamerkeistä - Cleryn kellon alla. Elokuva esittelee meille aitoja rakkaustarinoita pilke silmäkulmassa, mutta samalla tähän tapaamispaikkaan liittyy paljon Irlannin sosiaalista ja seksuaalistakin historiaa deittailukulttuurin, naisen roolin ja mm. Irlannin 1930-luvulla naisopettajille asetetun avioliittokiellon näkökulmasta! Elokuvan meille tarjoaa Irish Film Institute. Tekstitys englanniksi, 76 min.
Liput Kangasala-talolta 4 €, Lippu.fi 4,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 € www.lippu.fi).

Katso elokuvan traileri tästä.

Perjantai 26.4.

orfhlaith+mick
 
eala
 
A96A5391

Klo 17.30

Duo Orfhlaith & Mick

Ravintola Pepper, vapaa pääsy

Orfhlaith Ni Briarin ja Mick McCabe ilahduttavat alkuillasta pienellä duo-keikalla Ravintola Pepperissä. Tervetuloa nauttimaan niin ruoasta, juomasta kuin musiikista ennen illan pääkonserttia!

Klo 19.00

Eala and friends -kohtaamisia I (Perjantai)

Kangasala-talo, 25/20/12,50€

Nyt on konsertti kohdallaan nimittäin Ealasta tutut Maija Koskenalusta, Jyrki Koivisto ja Noora Karjalainen yhdistävät taitonsa yhdessä OAIM:stä (Online Academy Of Irish Music) tuttujen muusikoiden kanssa ja tuovat kuultavaksi konserttikokonaisuuden, jossa yhdistyy sekä suomalaisia että irlantilaisia säveliä. Taitavat ja monipuoliset irlantilaiset muusikot tuovat mukanaan tuulahduksen aitoa irlantilaista välitöntä tunnelmaa ja ennen kaikkea niitä kauniita melodioita, jotka soljuvat suoraan sieluun. Lavalla nähdään muun muassa Kirsten Allstaff, Tola Custy, Thomas Johnston ja Cillian O’Dalaigh. Irlantilainen ja suomalainen musiikki sisältävät sitä jotain samaa kaihoisaa juurevuutta, joka puhuttelee ja koskettaa kuulijaa. Virtaava soitto ja mutkaton tunnelma tekevät konsertista ainutlaatuisen elämyksen. Tule osaksi lämmintä, yhteistä hetkeä, jossa kaksi musiikillista kulttuuria kohtaavat. Ja nähdään lavalla myös yleisön joka kerta hurmaava, ihastuttavat Kangasalan lukion mieskuorolaiset, Testostenorit. Tervetuloa!
Liput Kangasala-talolta 25/20/12,50 €, Lippu.fi 27,50/22,50/14 € + toimitusmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)

Klo 22.00

Jamit w/ Kirsten Allstaff & Tola Custy

Pub Myrskyluoto, vapaa pääsy

Vapaamuotoiset irlantilaisen musiikin jamit Kirsten Allstaffin ja Tola Custyn johdolla. Tervetuloa nauttimaan musiikista tai liittymään seuraan musisoimaan!

Lauantai 27.4.

 
hiljainen-puu
 
 
jigsandreels
 
 
 
 
 
 
 
 
eala1
14047263_519924724867115_1174968371934279944_o

Klo 11.00

Hiljainen puu ja soivan metsän otukset

Kangasala-talo, 8 € (yksi hinta)

Teoksen on ideoinut ja säveltänyt irlantilainen musiikkikasvatuksesta väitellyt FT Thomas Johnston. Viime kevään festivaaleilla teosta esitettiin Kangasala-talolla ja se ihastutti niin pieniä kuin isompiakin katsojia mukaansatempaavalla tarinallaan ja musiikillaan. Nyt lasten musiikkisatuteos tuodaan uudestaan nähtäväksi ja koettavaksi Kangasala-talolle. Yhdessä Thomasin, Noora Karjalaisen ja Maija Koskenalustan kanssa pääsette mukaan satumaiselle seikkailulle, jossa perheen pienimmät oppivat leikin ja laulujen kautta englanninkielisiä sanoja. Tarinaa kuljettaa eteenpäin irlantilainen musiikki ja lapset pääsevät sekä näkemään että kuulemaan heille uusia soittimia. Konsertin visuaalisuuteen on myös panostettu - Kangasala-talon sali muuttuukin hetken ajaksi tunnelmalliseksi, salaiseksi soivaksi metsäksi mm. lavastuksen, valaistuksen sekä tarinassa seikkailevien otusten myötä. Lämpimästi tervetuloa perheet ja lapsenmieliset katsojat!
Liput Kangasala-talolta 8 €, Lippu.fi 9,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 € www.lippu.fi).

Klo 10–15

OAIM Abroad - irlantilaisen musiikin ja tanssin työpajat

10 € / työpaja

Verkkokursseja irlantilaisesta musiikista järjestävä Online Academy of Irish Music (OAIM) rantautuu hetkeksi Kangasalle! Näissä matalan kynnyksen opetustuokioissa pääset tutustumaan OAIM-opettajiin ja eri soittimiin joko ottamaan ensikosketusta irlantilaisen musiikin soittoon tai saamaan opastusta juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin. OAIM:n tuella työpajoja täydentävät irlantilaisen tanssin taitajat Orfhlaith Ni Bhriain ja Mick McCabe sekä Lotta Virkkunen, joka on maailmaa irlantilaisittain kiertänyt kotimaan vahvistuksemme.

10.00-11.00 Irlantilainen laulu - Tervetuloa tähän rentoon tuokioon opettelemaan muutama irlantilainen laulu Orfhlaithin johdolla, aikaisempaa lauluharrastusta ei tarvita! Saat työpajassa sanat ja laulut opetellaan yhdessä säe kerrallaan yhdessä toistaen, Orfhlaith Ni Bhriain
12.00-13.00 Irlantilainen tanssi (irish dance) - alkeet, ei vaadi aikaisempaa kokemusta, Lotta Virkkunen
13.30-14.30 Säestys kitaralla irlantilaisessa musiikissa - jo hieman kitaraa soittaneille, Cillian O’Dalaigh
13.30-14.30 Tinapilli - alkeet, Kirsten Allstaff
13.30-14.30 Irlantilainen sosiaalinen ryhmätanssi (set dance) - opetellaan porukalla yksi ryhmätanssi,
jossa tanssin ilo ja yhdessäolo merkitsevät enemmän kuin oikeat askeleet, Mick McCabe
13.30-14.30 Viulu irlantilaisessa musiikissa - jo viulua soittaneille, Tola Custy

Ilmoittaudu täällä!

Klo 13.00–14.30

Making the Grade - irlantilainen elokuva

Making The Grade -elokuva vie meidät seuraamaan intensiivisiä pianotunteja. Joka vuosi opettajat ja yli 30 000 oppilasta ympäri Irlantia valmistautuvat, toisista musertaviin ja toisista palkitseviin, musiikin tasokokeisiin. Jokaisella oppilaalla on omat tavoitteensa, mutta kahdeksannen tason saavuttamisen ajatellaan olevan treenaamisen huippupiste! Ilahduttava elokuva kertoo soiton opettajan ja oppilaan välisestä siteestä, kun he ponnistelevat tasolta toiselle - irlantilaiseen tapaan usein huumorinkin voimalla. Tämä on tarina alati muuntautuvasta musiikin voimasta, ylpeydestä ja onnellisuudesta. Siitä mitä yhdessä tekeminen ja onnistuminen antaa sekä opettajalle että oppilaalle. Se saattaa inspiroida meitäkin tavoittelemaan seuraavaa tasoa! Elokuvan meille tarjoaa Irish Film Institute. Tekstitys englanniksi, 82 min.
Liput Kangasala-talolta 4 €, Lippu.fi 4,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 € www.lippu.fi).

Katso elokuvan traileri tästä.

Klo 15.00 (ovet 14.30)

Irlantilainen kyläjuhla

Kangasalan Pirtti, 10 € (aikuiset), 5 € (lapset)

Tervetuloa mukaan viettämään iloista, irlantilaista kyläjuhlaa! Luvassa musiikkia, tanssia, laulua - ruokaa ja juomaa unohtamatta! Rennossa tapahtumassa tähtinä ovat paikalliset nuoret eli Testostenorit ja Kangasalan lukion musiikkilinjalaisia, pääset halutessasi mukaan tanssimaan irlantilaista ryhmätanssia Mickin ja Ruairin johdolla sekä kuulet läheltä Tola Custyn uskomatonta soittoa. Kahviosta on mahdollista ostaa irlantilaishenkistä purtavaa. Tapahtuma on lapsiystävällinen. Tule kanssamme viettämään yllätyksellinen ja monipuolinen iltapäivä. Tehdään tästä yhdessä juhla!
Liput Kangasala-talolta 10/5 €, Lippu.fi 11,50/6,50 € + toimitusmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi).

Klo 18.00

Eala and friends -kohtaamisia II (Lauantai)

Kangasala-talo, 25/20/12,50€

Liput Kangasala-talolta 25/20/12,50 €, Lippu.fi 27,50/22,50/14 € + toimitusmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)

Klo 21.00

Jamit w/ Mick McCabe & Cillian O’Dalaigh

Ravintola Pepper, vapaa pääsy

Vapaamuotoiset irlantilaisen musiikin jamit Mick McCaben ja Cillian O’Dalaigh’n johdolla. Tervetuloa nauttimaan musiikista tai liittymään seuraan musisoimaan! Vapaa pääsy.