Select Page

Esiintyjät

 

Helena Rängman on suomalainen näyttelijätär, laulaja ja tanssija. Hän on todellinen multitalentti esittävien taiteiden maailmassa ja irlantilaisen musiikin maailmassa hänet tunnetaan erityisesti laulajana, tinapillin ja huilun soittajana sekä irlantilaisen tanssin taitajana. Helena on tuttu kasvo Tampereen monista teatteriesityksistä sekä TV:stä, mm. suositusta ‘Uusi päivä’ -ohjelmasta, minkä lisäksi hän on toiminut aktiivisesti myös ohjaajana ja opettajana.

Salla Rimmi & Niilo Sirola duetoivat irlantilaisissa ja kelttiläisissä tunnelmissa. He ovat esiintyneet yhdessä kymmenisen vuotta keltti-folk-rock-yhtye Greenrose Fairen riveissä. Salla on monipuolinen laulaja ja laulunopettaja, ja Niilo on multi-instrumentalisti ja vakionaama Tampereen seudun irkkujameissa, ja on julkaissut kaksi levyllistä irkkumusiikkia mandoliinilla ja banjolla.

Frank Boyle on irlantilainen ammattinäyttelijä, jolla on kokemusta teatterista, tv:stä ja elokuvista. Freelance-näyttelijänä Dublinissa hän esiintyi muun muassa ‘Carolans Cap’ -esityksessä National Concert Hall -salissa sekä Peter Sheridanin ohjaamana ‘Macbeth’ -esityskiertueella. Suomessa hän on toiminut vuosia ääninäyttelijänä YLE:lle sekä kansainvälisille elokuva- ja tv-yhtiöille. TV:ssä hänet on voitu nähdä mm. Komediasarjassa ’Alright? Alright!’, jonka Neil Hardwick ohjasi YLE:lle, sekä Lapinlahden Linnut -sketsiohjelmassa. Frankin teatteriprojekteihin kuuluu töitä mm. Samuel Beckettin, Charles Dickensin ja Jonathan Swiftin repertuaarista sekä James Joycen ‘Ulysses’, jota hän on esittänyt lähes 30 vuotta yhdessä Matti Pellonpään ja Tapio Linojan kanssa. Tällä hetkellä Frank työskentelee irlantilaisen runoilijan W. B. Yeatsin elämään ja runoihin perustuvan teatteriesityksen parissa. Musiikin saralla Frank on hiljattain esiintynyt Gerry O’Connorin kanssa esittäen irlantilaisia tarinoita ja runoja Irlannin Dundalkissa.

Eala 

Eala (iiriä, suomeksi joutsen) tuo tuulahduksen irlantilaista mystiikkaa, kansanmusiikkia ja välitöntä tunnelmaa lähelle kuulijaa. Ealan muusikot ovat keikkailleet jo useamman vuoden yhdessä niin suomessa kuin ympäri Eurooppaa ja irlantilaisen sekä amerikkalaisen kansanmusiikin ohjelmiston lomassa säveltäneet myös omaa materiaalia, jota on kuultu joka vuosi Kangasalan irkkufestareilla. Ealan ja konsertin muiden muusikoiden ohjelmisto yhdistyy jälleen saumattomasti perjantai-illan konsertissa, jossa kuullaan irlantilaisia kansanperinteitä kunnioittavia säveliä, suomalaisilla mausteilla. Eala tuo tänäkin vuonna festareille laajan soitinkirjonsa sekä tunnistettavan ilmavan soundinsa. Rento ja varmaotteinen musisointi tempaa kuulijan mukaansa eläytymään, rentoutumaan ja tulemaan kosketetuksi. 

Havia Antti: viulu, busuki, banjo, 
kitara, laulu
Koivisto Jyrki: kitara, busuki, mandoliini, laulu
Koskenalusta Maija: huilu,
tinapilli, laulu
Karjalainen Noora: bodhrán, tinapilli, laulu

Testostenorit

Ei festareita ilman Kangasalan lukion mieskuoroa Testostenoreita! Joka vuosi he saavat yleisön itkemään, nauramaan ja tuntemaan. Tänä vuonna heillä on oma konsertti Kangasalan lukion musiikkilinjan Nice-kuoron kanssa torstaina, ja sen lisäksi heitä kuullaan yhdessä sekakuorona perjantain konsertissa.

Melodiivat

Menestyksekkään Testostenorit- kuoron rinnalle nousee nyt ylväänä Kangasalan lukion oma Melodiivat-kuoro. Viime vuoden festareilla näitä taitavia laulajattaria kuultiin sekakuorossa, mutta tänä vuonna he debytoivat omana kuoronaan sekä tietysti ihastuttavat yhdessä Testostenoreiden kanssa. Taitoa, intoa, kauniita ääniä, upeita moniäänisiä sovituksia ja tietysti naisenergiaa!