CAITLÍN & CIARÁN

Vaikuttava irlantilainen duo, jonka soittama musiikki ja tanssi pohjaavat vahvasti perinteisiin; ystäviltä ja vanhemmilta opittuihin kappaleisiin. Ciaranin viulun soittoa täydentää Caitlinin concertinan virtuoottiset sävelet sekä tanssiaskeleet, jotka elävöittävät kappaleita. Tämän kaksikon soitossa yhdistyy heidän keskinäinen kemia, molempien muusikoiden uskomaton soittotaito, musiikin ilo sekä intiimi tunnelma.
Tämä maailmallakin hyvin tunnettu duo ei jätä kylmäksi ketään!

Facebook

CILLIAN Ó’DÁLAIGH

Cillian soittaa tällä hetkellä irlantilaisessa yhtyeessä 'The Outside Track'. Cillian on syntynyt Saksassa, Hampurissa, saksalaisen äidin ja irlantilaisen isän perheeseen, ja pudonnut irlantilaisen musiikin taikapataan jo pienenä. Cillianin oppi musisoinnin taidon isältään, joka soitti irlantilaisessa yhtyeessä. Perhe muutti Irlantiin Cillianin ollessa kahdeksanvuotias, ja musiikista tuli pian iso osa perheen elämää perheyhtye Trazz'in myötä, jossa soitti O’Dálaigh'in veljekset, sisko ja perheen isä. Cillian on kiertänyt 14-vuotiaasta lähtien konserttilavoja ensin perheyhtyeen kanssa, sitten ympäri Eurooppaa kitaristina ja huilistina. Hän on sittemmin myös opiskellut irlantilaista musiikkia ja tanssia Limerickin yliopistossa, josta valmistui hiljattain.

KIRSTEN ALLSTAFF

Kirsten Allstaff on yksi The Online Academy of Irish Music -verkoston perustajista. Hän on tunnustettu huilisti ja tinapillin taitaja, joka on kiertänyt maailmaa soittaen erilaisissa ohjelmistoissa ja kokoonpanoissa, kuten Gaelforce Dance, Celtic Legends, Rhythm of the Dance, The Fiddlecase ja Claren maakunnasta kotoisin oleva Los Paddys De Los Pampas. Kirstenin sooloalbumi ‘Gallowglass’ on julkaistu vuonna 2014. Albumi on yhdistelmä irlantilaista ja skotlantilaista kansanmusiikkia, jota Kirstenin kanssa tulkitsevat mm. mestarimuusikot John Joe Kelly (bodhrán) ja Eoin O’Neill (bouzouki).

Kirsten on alunperin kotoisin Skotlannista, muusikkoperheestä, ja Kirstenin kiinnostus kansanmusiikkiin on alkanut jo 12-vuotiaana perheen asuessa Ontariossa, Kanadassa. 18-vuotiaana Kirsten palasi Eurooppaan opiskelemaan ensin kelttiläistä kulttuuria ja Skotlannin historiaa Glasgow'n yliopistossa, sitten irlantilaista kansanmusiikkia Dublinissa. Ammattitaitoaan Kirsten on kartuttanut lisäksi Limerickin yliopistossa perinteisen irlantilaisen musiikin maisteriohjelmassa. Valmistumisestaan lähtien Kirsten on opettanut, ja vuodesta 2002 lähtien hän on toiminut The Irish World Academy of Music and Dance -ohjelmassa huilun ja tinapillin soiton opettajana. IWAMD:llä Kirsten oli käynnistämässä myös aivan ensimmäisiä online-kursseja mm. koordinoiden ensimmäistä opetusmodulia 'Traveller Music Studies'.

THOMAS JOHNSTON

Muusikko, opettaja, tutkija Thomasin elämäntyö sijoittuu jonnekin perinteisen irlantilaisen musiikin, musiikkikasvatuksen käytännön ja käytäntöjen, musiikin yhteisöllisyyden, etnomusikologian sekä lapsille ja nuorille suunnatun esittävän taiteen risteyskohtiin. Thomasin väitöskirjatutkimus ‘The Bloom of Youth’ tuotti keinoja tukea opettajia ja oppilaita merkityksellisten kokemusten luomisessa perinteisen irlantilaisen musiikin opetuksen piirissä. Thomas on jatkanut tutkimusta myös tämän jälkeen, ja vuonna 2016 julkaistiin hänen tutkimuksensa ‘Possible Selves in Music: The Transformative Implications of a Performance Music Education Service underpinned by Principles of Diversity’. Tällä hetkellä Thomas toimii perinteisen irlantilaisen musiikin ja musiikkikasvatuksen opettajana St. Patrick’s College Drumcondrassa. Aikaisemmin häntä on tavattu opettajana ja aktiivina mm. Limerickin yliopistossa, NUIM:ssa sekä irlantilaisen musiikin ja opetuksen yhdistyksissä.

Viime vuosina Thomas on toiminut muusikkona keskittyen erityisesti lastenmusiikkiin yhteistyössä lukuisten eri organisaatioiden kanssa. Musiikkisatu "The Quiet Tree" lukeutuu Thomasin viimeaikaisimpiin töihin, ja sitä on esitetty festivaaleilla ympäri Irlantia. Aivan hiljattain Thomas on säveltänyt, ohjannut ja soittanut musiikit lyhytflmiin 'Béal na Farraige' sekä ollut studiossa yhdessä Kathleen Turnerin kanssa hänen esikoisalbuminsa 'Some Stories' tiimoilta.

EALA

Eala (iiriä, suomeksi joutsen) tuo tuulahduksen irlantilaista mystiikkaa, kansanperinnettä ja välitöntä tunnelmaa lähelle kuulijaa. Irlannin pubeissa sekä kodeissa soivat melodiat ja laulut tuodaan juuri sinulle kuultavaksi ja koettavaksi. Ne johdattelevat kanssaolijat ajatusmatkalle vihreiden nummien, pauhaavien merien, tarinoiden ja kokemusten äärelle sekä kokemaan jotain ainutlaatuista. Eala on kokoonpano, jonka jäsenillä on kaikilla pitkä historia irkkumusiikin parissa. Eala on ollut koossa kuusi vuotta ja ehtinyt saamaan kokemusta esiintymisistä erilaisissa tilaisuuksissa niin ulkomailla kuin Suomessa.

Soitinten laaja kirjo antaa mahdollisuuden luoda monipuolista äänimaailmaa ja luoda erilaisia tunnelmia musisointiin. Ohjelmisto koostuu pääosin irlantilaisesta kansanmusiikista, mutta vivahteita löytyy myös amerikkalaisesta sekä suomalaisesta musiikista. Ealan parissa rento ja varmaotteinen soitto tempaa kuulijan mukaansa eläytymään, tulemaan kosketetuksi. Kielisoitinten raikas helinä, moniääninen laulu, samettinen huilun soitto ja monipuolinen ohjelmisto antavat kuulijalle kuuntelukokemuksen, joka on helposti lähestyttävä. Yhtyeen tavaramerkki onkin soundin keveys, ilmavuus sekä hyvän tunnelman välittäminen kuulijalle.

Menevät ja kepeät reelit sekä jigit saavat jalan ja sydämen pamppailemaan musiikin tahtiin ja melankoliset airit sekä valssit soljuvat kaihoisina. Laulut englanniksi sekä iiriksi kertovat tarinoita menneistä ajoista ja uudet, omat sävellykset yhdistyvät saumattomasti osaksi irlantilaisia perinteitä, suomalaisilla mausteilla.

Havia Antti: viulu, busuki, banjo, kitara, laulu
Koivisto Jyrki: kitara, busuki, mandoliini, laulu
Koskenalusta Maija: huilu, tinapilli, laulu
Karjalainen Noora: bodhrán, tinapilli, laulu

Facebook

TESTOSTENORIT

Testostenorit on vuonna 2012 perustettu Kangasalan lukion mieskuoro, joka hurmasi kuulijansa, sekä irlantilaiset että suomalaiset, jo viime vuonna Ealan kanssa esiintyessään. Tänä vuonna Testot ovat mukana festivaalin pääkonsertissa sekä nykyisten että vanhojen laulajien voimin. Tässä video viime vuoden keikalta Ealan kanssa.

@testostenorit Instagramissa
Facebook